Inloggen

Duurzaam, diervriendelijk, gezond en smaakvol vlees

Vlees zonder bijsmaak

Terwijl moeder het gepruttel op het gasfornuis in de gaten houdt, probeert vader de twee tieners in het gareel te houden. Ze zijn door het dolle heen na een schooldag. Ze hebben het niet eens door als moeder de pan met eten op tafel zet. Wilde verhalen over fratsen die ze vandaag hebben uitgehaald, worden afgewisseld met gekissebis onderling. Moeder doet haar schort af, schuift ook aan tafel en schept één voor één de borden vol. De tieners kijken naar hun bord, hun ogen beginnen te glinsteren. Sappig, mals vlees ligt daar te pronken, omsingeld door allerlei groenten. Na de eerste hap, is het muisstil. Het contrast is groot, net als de smaak van dit vlees vergeleken met regulier vlees. Stil eet iedereen zijn bord leeg, genietend van elke hap.

Gezond, eerlijk, grasgevoerd natuurvlees. Dat is waar De Woeste Grond voor staat. Maar wat betekent dat? Allereerst bestaat ons vlees niet uit antibiotica, suiker, gluten, vulmiddelen, gistextract en E-nummers. Gewoon, omdat het niet nodig is.

En onze dieren...

Lopen 365 dagen per jaar in de vrije natuur
De sterke oerrassen snuiven de hele dag door de buitenlucht op; ze leven namelijk 365 dagen per jaar in de vrije natuur, zonder hulp van buitenaf.

Voeden zichzelf
Krachtvoer? Welnee! Tenzij je kruiden, grassen, takken en bladeren bedoelt. Onze dieren leven in natuurgebieden waar veel voedsel te vinden is, waardoor ze zichzelf gezond houden. Aangezien er in de winter ander voedsel is dan in de zomer, bewegen ze mee met de seizoenen. Leven in de natuurlijke habitat, maakt het vlees smaakvol.

Groeien in een natuurlijk tempo
Vetmesten, afmesten… termen waar wij ons niet mee bezig houden. Onze dieren krijgen de tijd om in hun natuurlijke tempo te groeien. Hierdoor blijven de dieren gezond en is het vlees een zeer gezond voedsel voor ons.

Zijn vrij van antibiotica
Het is niet nodig om onze dieren antibiotica te geven, te ontwormen of in te enten. De oerrassen zijn bestand tegen het buitenleven en worden hierdoor niet (snel) ziek.

Hebben nog hun natuurlijke verhouding aan vlees en vet
De dieren kunnen vrijuit bewegen op het land en hebben hierdoor goed doorbloed vlees. Het vlees is smaakvol, gezond, neemt je mee terug in de tijd en heeft een prachtig gemarmerde structuur.

Worden door ons weggebracht naar het slachthuis
We brengen onze dieren zelf naar het slachthuis, omdat we ons verantwoordelijk voelen gedurende het hele proces. Bij aankomst worden de dieren zo snel mogelijk geslacht. De dieren worden gedood door middel van een penschiettoestel, waardoor ze meteen overlijden.

Van kop tot staart

Wij staan voor duurzaam. Dat betekent dat wij het dier gebruiken van kop tot staart: de prullenbak blijft zo leeg mogelijk. Zo verkopen we ook lever, hart, nieren en botten(bouillon). En heb je ooit gehoord van longhaas, ezeltje en schoudermuis? Ook deze stukken ‘vergeten’ vlees horen bij ons bedrijf.
Door dit duurzame proces kan er soms iets een periode niet verkrijgbaar zijn. Wij wachten namelijk tot een groot gedeelte van het dier is verkocht. Anders blijven we met delen zitten en dat is in onze ogen niet duurzaam.

Meukvrij Natuurvlees

Vanwege de diervriendelijke en duurzame benadering, gaat ons vlees verder. De dieren worden niet afgemest, staan niet op stal, krijgen geen krachtvoer (zoals maïs, soja of graan) en het vlees bevat geen E-nummers.

Kleine en duurzame keten

Ons natuurvlees is afkomstig van de Schotse Hooglander, Black Angus, het vijfsterrenvarken en Schoonebeker Schaap. Deze oerrassen leven in natuurgebieden in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Daarnaast kopen we slachtrijpe Schotse Hooglanders en Black Angus runderen, schapen en varkens van collega natuurboeren die uiteraard op dezelfde manier werken als wij. Onze keten duurzaam en klein en heeft het vlees een duidelijke herkomstgarantie. En als klap op de vuurpijl ondersteun je met het kopen van dit natuurvlees het behoud van de Nederlandse natuurparken.

Reacties