Biologische varkenstong
Het is misschien even wennen, maar varkenstong is – als je het op de juiste manier bereid - een ware delicatesse. Ouderwets lekker.
Verpakt per stuk.
Totaalgewicht 500 gram, ca 1-3 stuks.
Prijs per kg €7,15.
Ingrediënten:
100% varkensvlees.
NL-BIO-01
Nederlandse Landbouw
Bereiding:
- Haal de tong uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
- Zet de tong op in ruim water met zout en laat hem 10 minuten koken.
- Gooi het kookwater weg en zet de tong met schoon water opnieuw op.
- Voeg 2 bouillonblokjes, verse kruiden, laurierblad en pepers en een beetje zout toe.
- Kook de tong minstens 3 uur.
- Wanneer het vel gemakkelijk loslaat en de punt van de tong mooi zacht aanvoelt is de tong gaar.
- Spoel hem af met koud water en pel de harde huid er direct.
- Snijd de tong in dunne plakken.