Biologisch grof gekruid met-gehakt
Grof gekruid met-gehakt is gekruid varkensgehakt dat grof gemalen is. Het wordt veel gebruikt in het noorden van Nederland. Grof met-gehakt is erg lekker en makkelijk te gebruiken. De kruidenmelange voor grof gekruid met-gehakt is samengesteld door onze Woeste chef-kok/slager. Voor deze melange gebruikt hij uitsluitend 100% biologische kruiden en zout hij het vlees met alleen Keltisch zeezout
Verpakt à 300 gram.
Prijs per kg €13,97.
Ingrediënten:
Varkensvlees, nootmuskaat, witte peper, ui, gember, piment, kruidnagel, koriander en Keltische zeezout.
Basis recept:
- Haal het gehakt uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
- Meng het gehakt met de eidooier, brood, melk en zout. Je hoeft geen kruiden meer toe te voegen omdat het gehakt al gekruid is.
- Voor mooie ballen moet je goed kneden.
- Vorm er ballen van.
- Smelt de roomboter in de pan.
- Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
- Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een ±20 minuten in de pan lekker sudderen.
NL-BIO-01
Nederlandse Landbouw
Bereiding:
- Haal het gehakt uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
- Meng het gehakt met de eidooier en paneermeel.
- Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Vorm er ballen van.
- Smelt de roomboter in de ban.
- Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
- Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje lekker sudderen.