Rundertong
De tong bestaat volledig uit spieren met soms een klein beetje vet. Het is het beweeglijkste orgaan en hierdoor ook het malst. Voor degene die het nog nooit hebben gegeten zal het een beetje vreemd zijn, maar het is echt het proberen waard. Het is zo mals en smaakvol dat het hoogstwaarschijnlijk één van je favorieten zal worden.
Verpakt per stuk.
Totaal gewicht ± 1500 gram €13,25 per kg
Ingrediënten:
100% grasgevoerd rundvlees.
Bereiding:
Haal de tong uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
Was de tong grondig met water.
Plaats de tong in een pan en voeg water toe totdat de tong volledig onderstaat.
Voeg oregano, laurierblad pepers en een beetje Keltisch zeezout toe.
Doe de deksel op de pan en aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de tong 3 uur zachtjes koken.
Wanneer het vel gemakkelijk loslaat en de punt van de tong mooi zacht aanvoelt is de tong gaar.
Spoel hem af met koud water en pel de harde huid er direct.
Snij de tong in dunne plakken.