Pikante gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten:
- 300 g half-om-half gehakt
- 1 ei, licht geklopt
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 mespuntje sambal
- snufje Keltisch zeezout
- peper uit de molen
- 1 teentje knoflook
- 1 el kokosolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 etl tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 2 el gesnipperde bieslook
Bereiding:
- Doe het gehakt in een kom, voeg het ei, de ui, oregano, nootmuskaat, sambal, het zout en peper toe en pers de knoflook erboven uit. Kneed dit het goed door elkaar.
- Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom in ca. 6 minuten gaar.
- Giet het sap van de gepelde tomaten af boven een steelpan. Snij de tomaten in kleine stukjes en roer die samen met de tomatenpuree door het sap. Voeg de bouillon toe en laat de saus al roerende ca. 4 minuten koken. Schep de gehaktballetjes in een schaal, schep de tomatensaus erover en garneer met de bieslook.
Lekker met bloemkoolrijst.