Niervet van grasgevoerde runderen
Vroeger werd er veel in bewerkt niervet gebakken. Ook wel ossewit of suet genoemd. Gelukkig is het weer helemaal terug van weggeweest en wordt weer in diverse keukens gebruikt. Voordat je erin kunt bakken of frituren, maar dan moet u het eerst smelten.
Verpakt per ± 500 gram.
Prijs per kg €9,50
Ingrediënten:
100% grasgevoerd rundvlees.
Bereiding:
Snijd het vet in hele kleine stukjes of raspt het.
Gebruik een sudderplaatje, een pan met een dikke bodem en zet het gas zo laag mogelijk, zodat je extra langzaam kan verhitten.
Smelt al roerend het vet langzaam in de pan.
Na een tijdje zie je dat het vet steeds meer smelt totdat er kleine stukjes over zijn die niet meer echt smelten maar juist hard worden.
Haal het door een zeef en laat het in een pot vloeien.
Doe de deksel op de pot en laat afkoelen.
Bewaar ossewit bij kamertemperatuur. Ossewit is een jaar houdbaar.