Haasbiefstuk van Limousin
Grasgevoerde haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. Haasbiefstuk wordt ook wel tournedos of ossenhaas genoemd. Dit stukje biefstuk komt van een spier die de vorm heeft van een uitgestrekte haas.
Verpakt per stuk.
Totaalgewicht 300 gram, ca 2-3 stuks.
Prijs per kg € 62,00
Ingrediënten:
100% grasgevoerd rundvlees.
Bereiding:
Haal de steak uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
Laat de steak uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
Kruid het vlees met wat steekkruiden en zout.
De bereidingstijd is afhankelijk van hoe je de steak wilt eten.
|
Kerntemp |
Bereidingstijd per kant |
Bijna rauw |
42-50°C |
± 1,5 min |
Rood |
53-55°C |
± 2 min |
Rosé |
60-65°C |
± 3 min |
Doorbakken |
>70°C |
± 4 min |