Biologische eisbein
In Duitsland is het een nationaal gerecht en staat het bekend als 'Eisein' In Nederland gaat de bovenpoot meestal in de erwtensoep.
Verpakt per stuk.
Totaalgewicht 800 gram.
Prijs per kg €12,29.
Ingrediënten:
100% varkensvlees.
NL-BIO-01
Nederlandse Landbouw
Bereiding:
- Haal het eisbein uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
- Plaats het eisbein in warm water waaraan Keltisch zeezout, peperkorrels, ui en prei zijn toegevoegd.
- Laat het eisbein op een zacht vuurtje ongeveer 2 uur garen. Zorg er wel voor dat het vlees helemaal onder de water staat.
- Haal het eisbein uit het water, droog af en bak de poot in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende circa 3 kwartier mooi rondom bruin. Zorg er wel voor dat het zwoerd (vel) niet al te hard wordt dat komt de smaak niet ten goede.