Biologische KIPDIJFILET
Biologische kippendij zonder bot is heerlijk stevig vlees met een klein beetje vet. Het vlees is malser en heeft meer smaak dan gewone kipfilet. Ook is het vlees net zo makkelijk in het gebruik als kipfilet.
Verpakt per 2 stuks.
Totaalgewicht ± 1 kilo.
Prijs per kg €24,80
Ingrediënten:
Biologische kip.
Bereiding:
Haal de kip uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
Laat de kip uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit de roomboter in een hoge koekenpan.
Bak de kip in de boter als het schuim is weggetrokken.
Bak de kip in 5 minuten rondom mooi bruin op middelhoog vuur.
Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat de kip nog 5 minuten zachtjes braden, keer halverwege het vlees om.
NL-BIO-01
Nederlandse Landbouw
Polderhoen:
Ras |
Langzaam groeiend, Hubberd ras |
Land van herkomst |
Nederland |
Slachtleeftijd |
70 dagen |
Bezettingsdichtheid (kip/m2) |
8 dieren |
Bezettingsdichtheid (kg/m2) |
21 kilogram |
Uitloop |
Buiten uitloop |
Uitloopruimte |
4m2 per kuiken |
Afleidingsmateriaal |
Strobalen, graan strooien |
Stalverrijking |
Droog strooisel van houtsnippers, schuilplekken, boom, stofbad, zitstokken |
Gevoerd met |
70% granen, 100% biologisch |
Antibioticagebruik |
0% |
Licht |
Daglicht + TL licht |
Productbenaming |
Biologische kip |
Keurmerk |
3 sterren Beter leven EKO |
Gecontroleerd |
SKAL |
680 gram kippendij
3 selderijstengels in dunne stukjes
120 mL mayonaise
10 mL mosterd
2.5 mL zout
30 mL dille (vers of diepvries)
60 mL pecans gehakt
Verwarm de oven op 230*C graden en leg de kippendijen op een bakplaat met bakpapier.
Bak de kip goed gaar in ongeveer 15 minuten.
Haal de kip uit de oven en laat afkoelen. Snij het hierna in kleine stukjes.
Doe de mayonaise, mosterd, zout, selderij en kip in een grote kom en schep het om tot alles goed gemengd is.
Dek de kom af en zet in de koelkast om goed af te koelen.
Bij het opscheppen voeg wat dille en pecannoten toe.
Dit gerecht past in een ketogeen/kha dieet.