Inloggen

ZO WERKEN WIJ

Diepbevroren thuis bezorgd

Terwijl de regendruppels over het voorraam dwarrelen en de ruitenwissers flink tekeergaan, koerst hij de auto om de kuilen en hobbels heen. Het lijkt op een Formule-1 parcours. Groot verschil: deze auto gaat niet 300 kilometer per uur. Groot overeenkomst: de chauffeur voelt zich één met zijn wagen, net als een formule-1 coureur. Na een mooie tocht over landweggetjes, laat de navigatie weten dat hij zijn bestemming heeft bereikt.

Lees meer: Vriestransport

Goulash van schotse hooglander

Ingrediënten
500 gram runderstoofvlees (Schotse Hooglander), roomboter, 1.5 eetlepel pittige paprikapoeder , 100 gram spekdobbeltjes (scharrelvarken), 1 grote ui, 4 paprika’s , 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 2 deciliter Rundvleesbouillon, 1 flinke scheut wodka , 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen, arrowroot en zout.

Lees meer: Proef de natuur op je bord

Natuurvlees verdient vakmanschap

Door de grote ramen schijnt het zonlicht op zijn gezicht. De zilveren, logge handschoenen verweven zich met zijn handen. Ondanks de stevige mannenhanden, blijven de vingertoppen leeg en bungelen ze zielig naar beneden. Voor hem ligt een stuk vlees, net van de slachterij. Hij kijkt links van zich, naar de uitgebreide messenset, en kiest voor een mes met een stevige punt en smal lemmet. Het mes ziet er scherp uit en dat lijkt de slager ook te weten.

Lees meer: Eigen ambachtelijke slagerij en worstmakerij

Vlees zonder bijsmaak

Terwijl moeder het gepruttel op het gasfornuis in de gaten houdt, probeert vader de twee tieners in het gareel te houden. Ze zijn door het dolle heen na een schooldag. Ze hebben het niet eens door als moeder de pan met eten op tafel zet. Wilde verhalen over fratsen die ze vandaag hebben uitgehaald, worden afgewisseld met gekissebis onderling. Moeder doet haar schort af, schuift ook aan tafel en schept één voor één de borden vol. De tieners kijken naar hun bord, hun ogen beginnen te glinsteren.

Lees meer: Duurzaam, diervriendelijk, gezond en smaakvol vlees

Puur natuurvlees

In ons assortiment staat natuurvlees (en vis) van verschillende diersoorten. Dankzij een goede samenwerking met natuurboeren en diverse natuurgebieden in Noord-Nederland, kunnen wij puur natuurvlees aanbieden van dieren die een natuurlijk leven hebben gehad. Ieder diersoort komt ergens ander vandaan. Hieronder vind je meer informatie over waar en hoe elk diersoort leeft.

Elk dier heeft zijn eigen kwaliteit; grazen, wroeten, struinen, scharrelen, enzovoorts. Om die reden zetten natuurorganisaties dan ook verschillende soorten in. Dit maakt het landschap zeer divers. Elk natuurgebied vraagt om verschillende diersoorten, afhankelijk van de vegetatie.

Lees meer: Natuurboeren en natuurgebieden in noord-Nederland

Reacties